EGGVOCADO ( Avocado si ou)

Rețeta aici:

 

Iubesc să gătesc pentru că iubesc să mănânc. Îmi place foarte mult să îmi prepar singură mâncarea pentru că acest proces simt că face parte din tot ce înseamnă ritualul de a mânca. Când merg la restaurant și descopăr o rețetă care îmi place, apoi încerc să o reproduc acasă.

Am mâncat acest fel de mâncare pentru prima dată la  Frudisiac .( https://www.facebook.com/frudisiac/)

M-am îndrăgostit pe loc și apoi am început să o includ în meniul meu săptămânal, mai ales că este foarte sănătos tot ce conține. Bineînțeles că de fiecare dată adaugi și o notă personală rețetei.

Sper să vă placă.

Ai nevoie de:

  • un avocado
  • un ou
  • pâine neagră
  • salată/ roșii pentru decorare
  • sare
  • o linguriță de ulei de măsline

Preparare:

Opțional: Poți pune pâinea la prăjit.

Tai avocadoul în două jumătăți și cu o lingură scoți conținutul și îl pui într-un bol. Pisezi până devine ca o pastă, apoi adaugi un praf de sare și o linguriță de ulei. Le amesteci bine.

Apoi întinzi pe o felie sau două de pâine pasta obținută.

Apoi preparăm oul poșat. Pui apă la fiert într-o cratiță mică, adaugi 3-4 lingurițe de oțet de mere (merge cu orice tip de oțet, dar dacă pui balsamic se va schimba culoarea oului, de asemenea cantitatea de oțet depinde de cantitatea de apă). Aștepți să fiarbă și adaugi oul. (Înainte să adaugi oul amestecă în apă ca să faci un vârtej, asta va ajuta ca albușul să se strângă). Lăsăm la fiert aproximativ 3 minute (timp în care poți verifica dacă s-a făcut sau nu, depinde cât de moale/tare îl preferi). Ulterior scoți oul pe un șervețel, tapotezi urmele de apă și îl așezi pe felia de pâine. Aranjezi farfuria după gust.

Poftă buna!

No Comments

Post a Comment