Sushi făcut acasă. Rețeta pas cu pas

 

O sa vezi cât e de ușor să faci sushi, cât e delicios și că nu trebuie să aștepți o ocazie specială pentru a te bucura de el.

Aici ai rețeta filmată și explicată pas cu pas, iar mai jos e rețeta scrisă.


Pentru 5 porții.

O să avem nevoie de:

500 g Orez petru sushi

5 buc Foi nori (foi de alge)

125 ml Otet de orez

3 linguri Zahăr (eu folosesc zahăr de cocos, dar poți folosi orice zahăr dorești)

1 linguriță de sare

800 ml Apă plată

Pentru umplutură:

1 Castravete

1 Morcov

1 Avocado copt

Somon Afumat file

Cremă de brânză

Bineînțeles că mai puteți adăuga ingredientele voastre preferate.

Sos de soia (după gust)

Pastă Wassabi (după gust)

Mai întâi ne ocupăm de orez, asta va fi cea mai „dificilă parte”, după ce avem orezul pregătit totul va fi o joacă. Spălăm orezul în 4-5 ape, sub jet de apă rece. Îl punem apoi într-o cratiță cu fund gros, anti aderentă și turnăm deasupra circa 800 ml apă (la o cană de orez, punem o cană/ o cană și un sfert de apă). Pornim focul, atunci când începe să fiarbă apa, acoperim oala cu un capac și mai lăsăm pe foc aproximativ 10 minute.

O dată orezul fiert, îl punem într-o tavă sau caserolă încăpătoare și, peste orezul fierbinte punem zahărul, oțetul de orez și sarea. Amestecăm bine până se topesc zahărul și sarea. Nivelăm apoi orezul cu spatula si îl lăsăm la răcit.

Până se răcește orezul noi facem restul pregătirilor: înfășurăm covorașul pentru rulat sushi în folie alimentară ca să nu se murdărească.  Tăiem somonul, morcovul, castravetele și avocado-ul în fâșii foarte subțiri.

 

După ce s-a răcit orezul suntem gata să asamblăm totul.

Așezăm foaia de nori de bambus roll (covorașul pentru rulat). Foaia de nori are o parte lucioasă și o parte aspră, așezăm foaia cu partea lucioasă în jos și cea aspră în sus. Apoi adăugăm un strat subțire și uniform de orez. Pentru a  întinde mai ușor orezul pe foaia de nori trebuie să îți umezești spatula cu care îl îndinzi sau dacă dorești să îți folosești degetele, de asemenea, să le umezești în apă.

Întotdeauna lăsăm cca 1 cm de margine într-o parte, unde NU punem orez, pentru ca ruloul să stea legat.

Ulterior adaugi ce umplutură dorești. Mie îmi place combinația cu somon afumat, castravete și cremă de brânză sau  o variantă pentru vegetarieni cu avocado, castravete și morcov.

Apoi rulăm cu ajutorul covorașului de bambus. După ce am obținut rulada o tăiem în bucățele de aproximativ 2,5 cm. Pentru a fi mai ușor de tăiat, umezește lama cuțitului pe care îl folosești.

Se pot servi cu sos de soia, pastă de wasabi sau simple.

Poftă bună. Sper că ți-a plăcut rețeta.

 

No Comments

Post a Comment